Permis portarmă. Cursuri portarmă. Poligon de tragere.

Cei mai buni luptători ai structurilor speciale de intervenție din țară s-au întrecut în poligonul de trageri

04 Septembrie 2014
Cei mai buni 200 de luptători ai Structurilor Speciale de Intervenție din țară s-au întrecut ieri în poligonul Inspectoratului General al Jandarmeriei din pădurea Băneasa. Printre ei s-au numărat și polițiști de la malul mării. Șeful mascaților constănțeni a ajuns în București după o vară plină.
„Anul asta pe 9 luni de zile avem undeva la 457 de misiuni și un plus de 187 față de anul trecut. Au fost foarte multe misiuni de ordine publică, de asigurarea ordinii și liniștii publice, în stațiunea Eforie, în stațiunea Mamaia. Am avut misiuni inclusiv pe plajă, misiuni de prevenire a furtului de autoturisme, misiuni de prevenire a furtului de pe plajă", a afirmat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliției al Județului Constanța.
Chiar dacă sunt antrenați pentru cele mai dificile misiuni, luptătorii din trupele speciale spun că o astfel de competiție îi ajută foarte mult în activitea lor. Combinate cu efortul fizic, tragerile la care s-au folosit cartușe de 9 mm și alice au fost o probă prin care și-au testat pregătirea.
„Au fost multe elemente de cățărare, multă forță în brațe, rezistență și apoi au fost elemente de tragere după efortul maxim", a spus un luptător din trupele speciale.
„Suntem într-un antrenament continuu și încercăm să facem să iasă cât mai bine, să îndeplinim misiunile", a adăugat alt luptător.
„Am avut o situație în primavara acestui an în care a trebuit să tragem focuri de armă pentru a imobiliza o mașină în care se aflau câțiva traficanți de droguri care nu vroiau să oprească la somația poliției. Executând acel foc de armă am pus mașina în stare de nefuncționare, i-am reținut. Pregătirea te ajută să îți depășești temerea", a afirmat ag. pp. Petre Nicolae, reprezentant IPJ Gorj.
Angajații structurilor speciale de intervenție sunt oamenii care știu cel mai bine ce responsabilitate aduce cu sine posesia unei arme. Antrenamentele acestora în poligon implică, pe lângă tehnică și precizie, și o pregătire fizică pe masură astfel încât nimic să nu îi surprindă în viața reală.
La acest concurs, care se încheie astăzi cu premierea celor mai bune echipe, din cele 47 participante, s-au înscris luptători din Poliție, Jandarmerie și Serviciul Român de Informații. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra ediție.
SURSA: www.reporterntv.ro